“CHANGE” A SHORT FILM BY DOUG GILLEN IN KOSOVO

“CHANGE” A SHORT FILM BY DOUG GILLEN IN KOSOVO

2021-01-24
This is a celebration of them directly,” artist Helen Bur says as she describes her new six-story high painting in Ferizaj, Kosovo. 
Read more
A Short Film Chronicles Mural Fest Kosovo, Void Projects’ Initiative to Infuse a War-Torn City with Public Art

A Short Film Chronicles Mural Fest Kosovo, Void Projects’ Initiative to Infuse a War-Torn City with Public Art

2021-01-24
“At that time it wasn’t easy for me to be in the public with my camera because the country was very sensitive to reporters like me,” photojournalist Hazir Reka tells a group of muralists.  
Read more
CHANGE is a short film

CHANGE is a short film

2021-01-18
CHANGE is a short film documenting the work of the "Void Projects" art collective in Ferizaj, Kosovo. Set against the backdrop of a global pandemic, the film follows 10 international artists reflecting on the history of a country healing from war. In collaboration with the local community, this new generation of creatives discover the human stories of Ferizaj. Art in the city becomes a visual celebration of connectedness at a time of shared distance.
Read more
Blej dhe Dhuro - Mural Fest

Blej dhe Dhuro - Mural Fest

2021-01-13
Mural Fest Blej dhe Dhuro 
Read more
Ferizaj - The city of Murals

Ferizaj - The city of Murals

2020-12-27
Welcome to Ferizaj City of Murals 
Read more
OPEN CALL : PHOTO EXHIBITION SUBMISSIONS – MURALFEST KOSOVO x VOID PROJECTS

OPEN CALL : PHOTO EXHIBITION SUBMISSIONS – MURALFEST KOSOVO x VOID PROJECTS

2020-09-12
DEADLINE FOR SUMISSIONS : 21.09.2020 EXHIBITION DATE : Friday, September 25th, 2020 to 02.10.2020 
Read more
CHANGE - 2020

CHANGE - 2020

2020-09-10
P R E S E N T SA very thoughtful collaboration delivering a multidisciplinary artistic and cultural program, including a range of public projects and events (mural festival, exhibitions, open tours and workshops), a full time residency program for international and local invited artists, aiming on utilizing art as a means of cultural CHANGE and a thought-provoking element, while creating a strong bridge of communication, between the artists and the local communities.Stay tuned... 
Read more
Grafitet që synojnë ta zbukurojnë Prishtinën

Grafitet që synojnë ta zbukurojnë Prishtinën

2020-06-11
Me financim të Komunës së Prishtinës, 20 artistë të rinj kanë pikturuar piktura në rrugë të ndryshme të kryeqytetit. Përmes artit, artistët dëshirojnë t’i japin ngjyrë Prishtinës. 
Read more
“Mural Festi” në Ferizaj lë shenjë me art në kohë pandemie

“Mural Festi” në Ferizaj lë shenjë me art në kohë pandemie

2020-05-22
Vajza me maskë në fytyrë është në qendër të muralit, i cili këto ditë po merr formë në qendër të Ferizajt. Në njërën dorë ka një arushë lodër, që po ashtu bart maskë, e në tjetrën fletoren. Fletorja zbërthen mesazhin kryesor të muralit. Shfaq emocionet e vajzës. Aty është vizatuar një shkollë dhe dy shoqe të kapura për dore. Dielli është i mërzitur dhe mbi të është shkruar “Më mungon shkolla”. [BURIMI LAJMIT ](https://www.koha.net/kulture/222820/mural-festi-ne-ferizaj-le-shenje-me-art-ne-kohe-pandemie/)
Read more