“Mural Festi” në Ferizaj lë shenjë me art në kohë pandemie

“Mural Festi” në Ferizaj lë shenjë me art në kohë pandemie

2020-05-23
Vajza me maskë në fytyrë është në qendër të muralit, i cili këto ditë po merr formë në qendër të Ferizajt. Në njërën dorë ka një arushë lodër, që po ashtu bart maskë, e në tjetrën fletoren. Fletorja zbërthen mesazhin kryesor të muralit. Shfaq emocionet e vajzës. Aty është vizatuar një shkollë dhe dy shoqe të kapura për dore. Dielli është i mërzitur dhe mbi të është shkruar “Më mungon shkolla”. [BURIMI LAJMIT ](https://www.koha.net/kulture/222820/mural-festi-ne-ferizaj-le-shenje-me-art-ne-kohe-pandemie/)
Read more

Qyteti me shumë murale

2020-02-27
 Një ndër karakteristikat me të cilën identifikohet qyteti i Ferizajt është murali që të gjithë e njohin si “Kamerieri”, i cili daton qysh nga viti 1967, dhe gjendet përballë objektit të kësaj komune.
Read more

Mural Fest Kosovo 4th Edition 2019

2019-10-26
Enjoy some of the best moments from the thrilling 4th edition of #muralfestkosovo in Ferizaj… Let’s Go, Let’s Paint! Special thanx to all artist for their beautiful artwork: AXEL VOID, Sebas Velasco, SatOne, Nasimo, Naim idrizi, Full Color Albine Quiou, Nils, En&Flamur and young artists team.
Read more

Programi “BRICK” dhe “Mural Fest” ne regjionin e Ferizajt

2019-12-24
I zbatuar nga CDF-ja, programi Brick po vazhdon me aktivitete që kanë për qëllim fuqizimin e rinisë kosovare. Në bashkëpunim me “Mural Fest”, 28 punime plot ngjyra, stile të ndryshme e ide origjinale, u ekspozuan në Galerinë e Arteve në Ferizaj. E veçanta e kësaj ekspozite ishte tema që zgjoi kreativitetin e shumë nxënësve të shkollave të mesme të regjionit të Ferizajt. 
Read more
24 tregimet e Hazir Rekës

24 tregimet e Hazir Rekës

2019-12-25
Është e vështirë të gjendet ndonjë njeri në Kosovë që nuk e njeh punën fotoreporterit kosovar, Hazir Reka. Dhe, edhe nëse nuk e njeh vetë fotografin e “fshehur” prapa fotokamerës apo nuk ia ka dëgju emrin, punën e tij e njeh secili. Fotografitë e tij, për gjatë tri dekadave janë të pranishme nëpër mediat kosovare, por edhe nëpër gjithë botën. 
Read more
EXHIBITION-Hazir Reka

EXHIBITION-Hazir Reka

2019-12-26
Urban Street Gallery Ferizaj EXHIBITION-Hazir Reka- Event
Read more
Mural Fest on Ora e Pasdites

Mural Fest on Ora e Pasdites

2019-12-26
Cilat janë aktivitetet që u organizuan në Festvalin e Muraleve në Ferizaj, kush janë artistët vendor e të huaj që morën pjesë, si duken tani hapësirat në të cilat janë krijuar muralet mësojeni përmes storjes. Lebibe Topalli Festivali i Muraleve/ Festival of Murals 
Read more
Opening of Mural Fest Festival

Opening of Mural Fest Festival

2019-12-26
The opening of mural fest ferizaj was today, in 10th of May, where there were invited people with art influences, accompanied with light music from the Mimoza Nazarko- Soprano and Ermira Zyrakja- Lefort- Pianist. The opening was held in Restaurnat “Orchide” in Ferizaj. We were honored with a speech from the Mayor of Municipality of Ferizaj, mr. Agim Aliu.
Read more
Mural Fest on Radio Television of Kosovo

Mural Fest on Radio Television of Kosovo

2019-12-26
Directly for RTK Pranvera Sylejmani- Artistic Manager of Mural Fest 
Read more