OPEN CALL : PHOTO EXHIBITION SUBMISSIONS – MURALFEST KOSOVO x VOID PROJECTS

OPEN CALL : PHOTO EXHIBITION SUBMISSIONS – MURALFEST KOSOVO x VOID PROJECTS

2020-09-13
DEADLINE FOR SUMISSIONS : 21.09.2020 EXHIBITION DATE : Friday, September 25th, 2020 to 02.10.2020 
Read more
CHANGE - 2020

CHANGE - 2020

2020-09-10
P R E S E N T SA very thoughtful collaboration delivering a multidisciplinary artistic and cultural program, including a range of public projects and events (mural festival, exhibitions, open tours and workshops), a full time residency program for international and local invited artists, aiming on utilizing art as a means of cultural CHANGE and a thought-provoking element, while creating a strong bridge of communication, between the artists and the local communities.Stay tuned... 
Read more
Grafitet që synojnë ta zbukurojnë Prishtinën

Grafitet që synojnë ta zbukurojnë Prishtinën

2020-06-11
Me financim të Komunës së Prishtinës, 20 artistë të rinj kanë pikturuar piktura në rrugë të ndryshme të kryeqytetit. Përmes artit, artistët dëshirojnë t’i japin ngjyrë Prishtinës. 
Read more
“Mural Festi” në Ferizaj lë shenjë me art në kohë pandemie

“Mural Festi” në Ferizaj lë shenjë me art në kohë pandemie

2020-05-23
Vajza me maskë në fytyrë është në qendër të muralit, i cili këto ditë po merr formë në qendër të Ferizajt. Në njërën dorë ka një arushë lodër, që po ashtu bart maskë, e në tjetrën fletoren. Fletorja zbërthen mesazhin kryesor të muralit. Shfaq emocionet e vajzës. Aty është vizatuar një shkollë dhe dy shoqe të kapura për dore. Dielli është i mërzitur dhe mbi të është shkruar “Më mungon shkolla”. [BURIMI LAJMIT ](https://www.koha.net/kulture/222820/mural-festi-ne-ferizaj-le-shenje-me-art-ne-kohe-pandemie/)
Read more

OPEN CALL